Siirry pääsisältöön

Onko ok olla ilman päihteitä?


Viime aikoina on ollut paljon puhetta päihteistä tai tarkemmin päihteettömyydestä. Miksi sitä joutuu aina selittelemään? Miksi sitä katsotaan aina jotenkin kummasti, jos et juo tai polta tupakkaa?


Hauskaa voi pitää muutenkin! Hauskaa voi pitää ilman alkoholia, ei se alkoholi tee asioista hauskoja. Ja mitä vielä, kun juot alkoholia, seuraavana päivänä voi olla huono olo etkä muista mitään. Kun hauskaa on pidetty muuten kuin alkoholia nauttimalla, niin muistat kaiken ja voit olla täysin oma itsesi!





Itse en juo enkä polta. Olen lapsena nähnyt tupakointia ja alkoholia käytettynä fiksusti, joten kyse ei ole siitä, että meillä ei olisi koskaan saanut puhua asiasta tai että en olisi edes nähnyt niitä. Kyseessä on oma valintani. Olen maistanut alkoholia, mutta en pidä siitä ja en koe tarvetta myöskään alkaa juomaan sitä. Toisaalta olen myös nähnyt mitä alkoholin käyttö voi olla, kun sen käyttö lähtee käsistä tai ihan vain kuinka juomisen jälkeen on huono olo. En tunne vetoa siihen, että asioita ei voi pitää käsissään ja juovus päissään saattaa tehdä asioita mitä ei muuten tekisi.





En kuitenkaan paheksu alkoholin käyttöä, niillä joilla se pysyy kohtuuksissa ja homma hanskassa. Mutta monesti käy niin, että homma lähtee käsistä, esimerkiksi koulun tapahtumissa (kolmannen asteen). Itse en piittaa tästä ja monesti, kun on jotain bileitä, jätän ne suosiolla väliin, koska tiedän millainen meininki siellä on, enkä viihtyisi siellä pitkään.


Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei näihin bileisiin voisi mennä ilman, että ei aio itse juoda, voi toki, jos viihtyy joukossa. Minun kohdallani tarvitsen sinne läheisiä ihmisiä joiden kanssa viettää aikaa ja jutella ja jotka eivät painosta minua juomaan.





Ole oma itsesi! Älä rupea juomaan kenenkään takia, jos et itse halua, niin ei sinun tarvitse! Nykyään osataan kuitenkin jo arvostaa päihteettömyyttä, eikä sitä katsota oudosti päin.





Kommentit

  1. Olen huomannut saman, ihmetellään jos ei halua juoda alkoholia. Olen itse vähentänyt alkoholin juomista ja juon nykyisin ehkä kaksi kertaa vuodessa. Kaverini on tällä hetkellä päihdekuntouksessa ja toivon, että hän saa kunnon apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kaverisi saa apua! Se on kyllä jännä, miten juomattomuutta pidetään niin outona asiana.

      Poista
  2. Kiva lukea, että jollakin on samoja mietteitä kuin itsellä. Olen auttanut läheisten päihdeongelmien kanssa, ja se on vahvistanut omaa päätöstä. Itsekin tein päätöksen jo kouluiässä. https://www.kangaskartano.com/palvelut/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva huomata, että en ole ainut joka näin ajattelee. Se mitä nuorempana näkee, juomisesta tai tupakan polttamisesta tai ihan tahansa mistä muustakin asiasta, niin vaikuttaa aika paljon siihen mitä itse haluaa tehdä ja miten elää omaa elämäänsä.

      Poista

Lähetä kommentti