Siirry pääsisältöön

Kuinka saada tehtävät tehtyä?

Kuinka se aika näin rientääkään. Koulussa on paljon tehtäviä joita pitää tehdä valmiiksi, harjoittelupaikkaa hakea, olen aloittanut opinnäytetyön tekemisen ja hiihtolomakin meni jo. Välillä tuntui miten kaikki kerkeää tehdä ja kaikesta selviää. No siihen vain pitää ottaa aika jostain ja vain tehdä.

Tässä muutama vinkki jota minä teen, kun täytyy saada asioita tehtyä:

*Tehtävälista: 

Kirjaa tehtävät ylös paperille tai vaikka puhelimen muistioon. Näet aina mitä pitää vielä tehdä ja se on ihana tunne, kun saat vetää jonkin tehtävän ylitse, että se on hoidettu!

VINKKI! Tee listasta oman näköisesi käyttäen värejä ja erilaisia tyylejä, näin tehtävätkään eivät tunnu niin raskailta ja tylsiltä.


*Rauhallinen paikka:

 Jos kotona on liikaa häiriötekijöitä, kuten sänky johon haluaisi vain käpertyä tekemättä mitään tai jääkaappi, josta vähät väliä käy ertsimässä jotain ruokaa tai tv josta voisi katsoa pari ohjelmaa, niin lähde vaikka koululle tai kirjastoon tekemään tehtäviä. Siellä ei ole ylimääräisiä häiriötekijöitä vaan keskittyminen pysyy tehtävässä asiassa ja ennen kuin huomaatkaan olet saanut sen jo tehtyä.

VINKKI! Jos koulun yleiset tilat, jossa voisi tehdä tehtäviä tai ovat täynnä ryhmätyötä tekeviä lujaan ääneen puhuvia pienryhmiä, pyydä jotain opettajaa avaamaan vapaan luokan ovi ja voit siellä tehdä rauhassa tehtäviä. 

*Pientä välipalaa:

Ota mukaan jotain välipalaa ja raikasta vettä. Jos energia tasosi laskee liian alas, et jaksa keskittyä ja alat vain tuijotella kelloa. 

VINKKI! Tee välipalaksi vaikka smoothieta tai ota hedelmiä tai vihanneksia, joiden satokausi on meneillään. Ne ovat silloin yleensä halpoja ja mehukkaita!


*Verryttele:

Käy välillä kävelemässä tai pyörittele hartioita ja jalkoja. Näin et väsähdä istumiseen ja olo pysyy virkeänä ja jaksat keskittyä.

VINKKI! Pidä tunnin välein jokin pieni tauko, jossa pyörittelet vähän edes hartioita, näin paikatkaan eivät mene jumiin.

+Jos mahdollista niin tehkää kaverin kanssa yhdessä tehtäviä, pystytte kysyä toistenne mielipidettä johonkin asiaan ja aina välillä virkeyttää mieltä juttelemalla hetken jostain aivan muusta asiasta!


Näillä vinkeillä minä saan tehtyä tehtäviä joita pitää. Toivottavasti joku muukin tekee samoin tai saa näistä apua omien tehtävien tekemiseen!


Kommentit