Siirry pääsisältöön

Ahertamista opparin parissa


Heti aluksi pyydän anteeksi, etten ole ehtinyt kirjoitella tänne. Opinnäytetyö on painanut aika paljon päälle ja siksi ei ole jäänyt aikaa hirveästi muuhun. Nyt se alkaa olla loppusuoralla ja viimeisin työ pitää lähettää arvioitavaksi ja valmistella esitys. 

Työn tekemisen ohella pitää miettiä myös jaksamistaan. Yleensä olen tehnyt työtäni silloin kun olen jaksanut ja keskittyminen on ollut riittävää. Olen huomannut itsestäni, että kotona työtä tehdessä saan usein iltaisin eniten aikaan. En tiedä mistä se johtuu, mutta kun päivällä käy ulkona ja tekee jotain muuta kivaa niin sitten illalla jaksaa panostaa työhön. 



Kuitenkin, jos menen koululle tai kirjastoon tekemään työtä siellä saa tehtyä aamulla parhaiten. Siihen voi vaikuttaa se, että vaan puskee itsensä ulos kämpästä ja usein vielä kävelee koululle, jolloin aivotkin ehkä heräävät. Kotona on vain liikaa virikkeitä ja häiriötekijöitä, jolloin tekemiseen keskittyminen on haastavampaa.



Keskittymiseen auttaa ulkoilu tai liikunta. Mutta myös välipalat ja veden juominen auttavat. Parhaita olisivat hedelmät tai vaikka voileipä, mutta joskus tekee mieli jotain hyvää ja kai se on sallittuakin ahertamisen jälkeen. Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa ikinä mukikakkua. Tiedän, että se trendi oli jo aikoja sitten, mutta teki mieli jotain hyvää ja nopeasti ja pienellä vaivalla, joten päätin kokeilla.



No niistä tuli ihan kohtalaisen hyviä vaikka itse sanonkin. Tein mukikakut K-ruoka ohjeella (täältä) ja jaoin taikinan kahteen mukiin, koska reseptissä luki kaksi annosta enkä tiennyt paljonko kakut nousevat. Kypsensin kakkuja mikrossa kaksi minuuttia, toinen oli kokonaan kypsä, toinen jäi pohjasta vähän raa'aksi vaikka yritin jakaa taikinan tasaisesti. 


 Mukavaa päivää kaikille!

Kommentit