Siirry pääsisältöön

Kirpeitä pakkaspäiviä


Täällä on jo muutaman päivän ollut paljon pakkasta. Pakkasta oli ylimmillään toissa päivänä -26 astetta. Kaikki päivät on pakkasta ollut vähintään -17 astetta, että kylmä on. Paikallaan ei kauaa pihalla tarkene ja tuullut on yllättävän monena päivänä, jonka takia ilma tuntuu vieläkin kylmemmältä. Aurinko on onneksi parina päivänä paistanut ja puut ovat kauniisti huurteessa. 




Opinnäytetyö on loppusuoralla ja enää pitää vain tarkastuksia tehdä. Töitä olen jo hakenut, mutta vielä ei ole tärpännyt. Sitä ennen kun tärppää pitää syödä hyvin ja jaksaa vain hakea ahkerasti. Siksipäs jaan teille ohjeen omiin ranskalaisiini. 

Omat ranskalaiset:


Perunoita
Öljyä
Pippuria
Paprikajauhetta
Suolaa

*Kuori ja pilko perunat ranskalaisiksi. 


*Laita kulhoon loraus öljyä ja ripaukset mausteita. 
*Sekoita öljy ja mausteet sekaisin. 
*Laita kulhoon ranskalaiset ja pyörittele niitä hetken lusikalla kulhossa, kunnes ranskalaisiin on tarttunut öljyä ja mausteita. 
(Perunoiden ja syöjien määrästä riippuu paljonko öljyä pitää olla, mutta kannattaa ensin laittaa vain vähän ja lisätä tarpeen mukaan, koska perunat eivät ime öljyä kovin paljon.)



*Asettele perunat pellille leivinpaperin päälle. 
*Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 min. 
(Paistoaika riippuu perunoiden paksuudesta. Kun perunat vähän ruskistuvat ja ovat pehmeitä ne ovat valmiit.) 


Voit valita lisukkeet itse!


Herkullisia pakkaspäiviä!

Kommentit